Eskişehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşku ve gururla kutlandı. Şehrin dört bir yanını kırmızı-beyaz bayraklar süslerken, sabah saatlerinde başlayan resmi törenlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Kutlamalara Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tümgeneral Rafet Dalkıran, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, AK Parti Milletvekilleri Fatih Dönmez ve Nebi Hatipoğlu, CHP Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vali Hüseyin Aksoy, törende yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in 102. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Cumhuriyet, bu milletin azminin, cesaretinin ve birlik ruhunun eseridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz.” dedi.
Törenlerde askerî bando eşliğinde İstiklal Marşı okunurken, öğrencilerin şiirleri ve halk oyunları gösterileri büyük alkış topladı. Ardından kortej yürüyüşüyle Cumhuriyet Bayramı coşkusu kent merkezine taştı.
Akşam saatlerinde ise Porsuk Çayı çevresi ve Adalar bölgesi, fener alayı ve ışık gösterileriyle renkli görüntülere sahne oldu. Eskişehirliler, “Yaşasın Cumhuriyet!” sloganlarıyla gece boyunca kutlamalara eşlik etti.




